Ook in Amsterdam duiken de mondkapjes op.
Volledig scherm
Ook in Amsterdam duiken de mondkapjes op. © ANP

HERLEES. Coronavirus dook op zaterdag in meerdere nieuwe landen op

Wereldwijd waren er vrijdag al bijna 84.000 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Bijna 79.000 patiënten bevinden zich in China. De overigen bevinden zich verspreid over alle werelddelen. Het risico op besmetting met Covid-19 is wereldwijd volgens de WHO dan ook “erg hoog”. Wetenschappers werken ondertussen naarstig verder aan een middel tegen de ziekte. Intussen is het coronavirus niet gevonden bij de renners en overige teamleden van de wielerploegen die nog altijd vastzitten in een hotel in Abu Dhabi. Herlees hier de ontwikkelingen van zaterdag.

65 reacties

  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Hopelijk zal het vaccin Mindesivir (Gilead) dat deze week op mensen uitgetest wordt, resultaten geven. Anders wordt het een echte wereldramp!
  • Enigste Belg ?

    4 jaar geleden
    Blijf allemaal in jullie kot ipv over de grens. Door reizigers worden er onschuldige slachtoffers geraakt
  • Karel van Velzeke

    4 jaar geleden
    die cijfers van de besmettingen kloppen langs geen kanten ! in onze tijd leerden we nog risicoanalyses maken ,er moet een zekere vorm van exponentialiteit in rekening gebracht worden ,er zullen in China minimum 10000 mensen gestorven zijn op het einde van de cyclus .
  • Ronny Verdoodt

    4 jaar geleden
    @Marcel Desmet: hier in China is een lijst van leeftijds categorieen van mensen die overleden zijn. Het is geen geheim, het wordt eigenlijk niet vermeld in media (buiten China). In China zijn ze daar vrij open in.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    medard albrechts, toch niet. Dit coronavirus zorgt specifiek voor snelle ontsteking op de longen en kan ook ervoor zorgen dat organen gaan ontsteken en uitvallen.Bij een griepvirus.gaat het wat trager, en organen gaan niet uitvallen Bij griep overlijden de meesten door hoge koorts. Bij Corona zijn er diverse factoren die voor een snel overlijden zorgen. Bij de overlijdens tot nu toe heeft men zeer veel orgaan uitvallen vastgesteld, wat bijna de meeste doden geeft. En minder door longontsteking.