Kim Jong-un hield vrijdag toezicht op de militaire drill. Alle aanwezigen op de foto, met uitzondering van Kim zelf, dragen zwarte mondmaskers.
Volledig scherm
Kim Jong-un hield vrijdag toezicht op de militaire drill. Alle aanwezigen op de foto, met uitzondering van Kim zelf, dragen zwarte mondmaskers. © AP

Kim Jong-un waarschuwt voor “ernstige gevolgen” als coronavirus uitbreekt in Noord-Korea

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft vrijdag toezicht gehouden op militaire oefeningen in zijn land, meldt het staatspersagentschap KCNA. Daarnaast gaf hij de autoriteiten de opdracht om “alle kanalen en ruimtes via dewelke de besmettelijke ziekte zich kan verspreiden af te sluiten en de controles, tests en quarantaines te verstrengen”, aldus KCNA.

4 reacties

  • callewaert bjorn

    4 jaar geleden
    Moest hij meer in medische zorg steken in plaats van kernwapens zou hij zoveel schrik niet moeten hebben daar zit hij dan de grote leider ons klein duimpje . Frans Jeunen tot je het zelf krijgt dan is het minder opgeblazen
  • Peter Mulder

    4 jaar geleden
    Noord Korea was het eerste land dat de grenzen dicht deed. Slimme kerels, de rest van de wereld ziet nu hoe inaktie tot grote problemen leidt.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Dat is dan jullie probleem zelf oplossen moeten we ook doen
  • Frans Jeunen

    4 jaar geleden
    Denk (ben geen arts )dat het te veel opgeblazen word en daardoor veel onrust word gebracht onder de mensen