zaterdag 29 februari 2020 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Gezellig samen buiten in de kou. “Tenzij de directie ons toch in de school laat overnachten.” Boumediene Belbachir

Toverfluit

Toch weer kamperende ouders: “We willen gewoon zeker zijn”

Hasselt

Sinds vrijdagochtend kamperen zeven ouders aan de poort van freinetschool De Toverfluit in de Hasseltse Banneuxwijk. Ze hebben één gezamenlijk doel: er maandagochtend op tijd zijn wanneer de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 van start gaan.

 bobe

Ze zijn van plan om het hele weekend samen voor de poort te zitten. Gezellig buiten, rillend en bevend van de kou. “Vanaf dinsdag zijn we eigenlijk al geregeld komen kijken”, lacht Martin Dudek, die voor zijn dochtertje aan de schoolpoort zit. “Naar ik van de andere ouders hoor, hebben zij dat ook gedaan. Vrijdagochtend dacht ik bij mezelf: nu blijf ik. En in geen tijd waren de zes anderen hier ook.”

“Er zijn acht vrije plaatsen en eentje voor een indicatorleerling”, zegt Christine Timmermans die haar zoontje Quinten wil inschrijven. “Voorlopig kunnen we dus allemaal hier terecht. Waarom ik hier ben? Wel, deze school heeft echt wel een goede reputatie en het is gewoon ook een goede school. Het valt op dat redelijk wat mensen hier al neefjes of nichtjes op school hebben, of kindjes van kennissen. Voor ons is het alleszins de moeite om hier te kamperen.”

In de auto slapen

“Een nichtje van ons zit hier al en we krijgen er binnenkort zelf nog een tweeling bij”, vertelt Martin. “Door hier nu drie dagen te verblijven, verzekeren we onszelf ervan dat al onze kinderen hier terecht zullen kunnen. En daar draait het uiteindelijk om.”

Hoe ze de nacht gaan doorbrengen? “Daarover hebben we afspraken gemaakt. We slapen in de auto of in een camper, wie er een ter beschikking heeft uiteraard. Tenzij we iemand van de schooldirectie op bezoek krijgen en ze ons, zoals dat de voorbije jaren het geval was, ergens in het gebouw laten overnachten. Dat zou nog plezanter zijn, en vooral warmer natuurlijk.”

Niet echt nodig

“Als gij me in de krokusvakantie belt, weet ik meestal hoe laat het is”, lacht directeur Carine Smeets van De Toverfluit. “Zitten er toch ouders? We hadden nochtans op de infovergadering gezegd dat het niet echt nodig was. Maar ja, je kan de mensen ook niet tegenhouden, natuurlijk. Ik ga kijken en eens met hen overleggen hoe we één en ander kunnen aanpakken tot maandagochtend. Het spreekt voor zich dat ik zelf ook niet wil dat ze daar in de bijtende kou op de stoep moeten overnachten. We bekijken welk lokaal we eventueel kunnen openstellen.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws