AFP
Volledig scherm
© AFP

Duizenden migranten bestormen Griekse grens nadat Erdogan laat begaan, politie antwoordt met traangas

President Recep Tayyip Erdogan bevestigt dat Turkije migranten de grens met Europa laat oversteken. Hij beschuldigt de Europese Unie ervan Ankara niet genoeg te helpen om de lasten te dragen. Volgens Erdogan staken in 24 uur tijd al 18.000 migranten de grens over, een cijfer dat onmogelijk te bevestigen is. De Griekse politie zette traangas in en kon daardoor naar eigen zeggen meer dan 4.000 migranten tegenhouden.

86 reacties

  • Benny Winters

    4 jaar geleden
    Hallo Frontex?? Niemand thuis en gebakken lucht zoals de rest van de EU.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Wat ik grappig vind is dat Turkije jarenlang aan het stoefen was hoe machtig hun leger wel niet is. Ze worden verslaan door een leger van rebellen en communisten die nog niet eens op volle macht zijn en komen janken bij Europa voor hulp.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    En de oplossing van de EU is...Erdogan nog eens 6 miljard te geven. En wat doet Erdogan met dat geld...oorlogje voeren tegen Syrië, met dank aan de EU.
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Bla bla van Europa. Elk Europees land zou 300 militairen moeten sturen naa Griekenland om te helpen om de stroom tegen te houden en grens met Turkije sluiten
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Erdogan heeft groot gelijk, Turkije doet al meer dan genoeg. Tijd dat de Europese landen die in de regio zijn gaan vechten, waaronder Belgie, hun verantwoordelijkheid opnemen. Met een aalmoes te geven aan Turkije zorg je niet voor een humane oplossing