AP
Volledig scherm
© AP

Joe Biden wint voorverkiezing in South Carolina

Oud-vicepresident Joe Biden heeft de voorverkiezingen in de staat South Carolina met flinke voorsprong gewonnen. Na het tellen van het overgrote deel van de stemmen heeft hij 48,6 procent van de afgevaardigden achter zich. Senator Bernie Sanders volgt met 19,9 procent. Tom Steyer staat op de derde plaats 11,3 procent. Die laatste besloot na de verkiezingsuitslag om zijn campagne stop te zetten.

4 reacties

  • Dietrich Vandrey

    4 jaar geleden
    Wie nu nog twijfelt aan de herverkiezing van Trump heeft geen flauw idee wat er zich in de afgelopen jaren in de Amerikaanse politiek heeft afgespeeld.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    En dan moet miljardair Bloomberg (17x rijker dan Trump) het podium nog betreden. Volgens mij is er binnenkort, naast de republikeinen een democratische en een socialistische partij in US. De verdeeldheid binnen de democraten is nooit groter geweest. Trump zal het graag zien gebeuren.
  • Bram Hens

    4 jaar geleden
    Daar worden ze president, als wij hier het rusthuis binnen gaan!
  • Nicolas Bierinckx

    4 jaar geleden
    Sanders heeft weinig steun van de African Americans in het conservatieve zuiden. In het noordoosten en westen heeft hij van hen meer steun dan Biden. Ik zie nog steeds een Sanders overwinning.