Dokter Erika Vlieghe, viroloog Marc Van Ranst, minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) tijdens de persconferentie vanmiddag over de tweede coronabesmetting in ons land.
Volledig scherm
Dokter Erika Vlieghe, viroloog Marc Van Ranst, minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) tijdens de persconferentie vanmiddag over de tweede coronabesmetting in ons land. © BELGA

“We bevinden ons in volgend stadium", Maggie De Block wil extra oplettendheid en vraagt elkaar niet meer te kussen

Op een persconferentie bracht minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) meer duidelijkheid over de tweede besmette patiënt in ons land. Het gaat om een Belgische vrouw die net terug is van een besmette regio in Frankrijk. Volgens De Block bevinden we ons nu in een volgens stadium. Ze wil dat we oplettend zijn en voldoende maatregelen nemen, zo vraagt ze om elkaar niet meer te kussen. Viroloog Van Ranst maant aan om rustig te blijven en hij wil zich nu vooral focussen op het vinden van mogelijke andere patiënten. 

22 reacties

  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    De Block en haar entourage hebben het allemaal onderschat , gisteren gedeelte debat op TV gevolgd , het was naar elkaar kijken en rond de pot draaien ,ze keken naar elkaar , moesten hun woorden wikken en wegen om iets te zeggen !!
  • Wim ELBERS

    4 jaar geleden
    Niets is gezonder dan tongen te draaien. Dat doodt alle microben.
  • luc du bois

    4 jaar geleden
    mag ik mijn vrouw dan niet meer kussen?
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Juist gezien op tv , skiërs die thuiskomen uit risicogebied en wat doen die slimme ouders , elkaar kussen ………!!!
  • Rudy Robyn

    4 jaar geleden
    Zijn onze politici en professors wereldvreemd, of dikke nekken...... ? Luister eens naar de Franse media (ze zullen toch Frans kunnen met zo een loon hoop ik.....), daar krijg je regelmatig tips over hoe je besmetting best voorkomt, stand van zaken, welke regio's met besmettingen, enz..... allee Vlaanderen