Kan mijn kind naar school? En staan we nu voor grote uitbraak in België? Experts beantwoorden jullie vragen in VTM NIEUWS

Met het einde van de krokusvakantie in zicht heeft u opnieuw massaal vragen - 10.000 maar liefst - ingestuurd over het coronavirus. In een extra uitzending van VTM NIEUWS heeft nieuwsanker Stef Wauters zondagavond verschillende vragen voorgelegd aan verschillende experts. Hieronder een greep uit de vragen die werden behandeld.

  1. Politieman (41) krijgt enkelband, maar blijft wel in dienst
    PREMIUM
    17

    Politieman (41) krijgt enkelband, maar blijft wel in dienst

    Een flik met een enkelband. Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar in de politiezone Brussel-West is het realiteit. Een agent van de verkeersdienst kreeg een gevangenisstraf van acht maanden omdat hij - in burger - zijn dienstwapen trok tijdens een ruzie. Die straf zit hij nu effectief uit met een enkelband. “Hij is op dit moment alleszins niet op de werkvloer aanwezig”, aldus de politiezone. Wat is er juist gebeurd?
    Stad Brussel
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan