© REUTERS

Identificatie dodelijke slachtoffers: zes Duitsers

Na de aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn van maandagavond zijn al zes van de twaalf dodelijke slachtoffers geïdentificeerd. Zij hebben allemaal de Duitse nationaliteit. Dat heeft Holger Münch, baas van de Duitse federale recherche, dinsdagmiddag gezegd op een persconferentie.

Het eerste dodelijke slachtoffer was de Poolse chauffeur van de vrachtwagen waarmee de dader inreed op de kerstmarkt. Lukasz Urban, getrouwd en vader, moest door een uitgestelde levering een dag langer in Berlijn blijven dan gepland. Volgens de eigenaar van het transportbedrijf, tevens zijn oom, was zijn lichaam zwaar toegetakeld.

Mogelijk zijn er onder de slachtoffers ook buitenlanders. Kerstmarkten zijn een traditie in Duitsland en ook die in Berlijn lokt heel wat toeristen. Verschillende van hen getuigden reeds over de verschrikkelijke taferelen die ze op enkele meters afstand zagen afspelen.

Dader nog voortvluchtig?

© REUTERS

Het Duitse openbare ministerie gaat uit van een aanslag met mogelijk “terroristische achtergrond.” Peter Frank, baas van het openbaar ministerie, zei dat het onduidelijk is of er één of meerdere daders zijn, en of die al dan niet kompanen hadden.

De vrachtwagen waarmee de aanslag werd gepleegd, wordt nog onderzocht, getuigen worden ondervraagd en videobeelden worden nog geanalyseerd, luidde het. De asielzoeker die maandag werd opgepakt, is mogelijk niet de dader van de aanslag. Die zou nog voortvluchtig kunnen zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer