Rechtbanktekening van Gokmen Tanis tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht op 7 juli 2019.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Gokmen Tanis tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht op 7 juli 2019. © ANP Graphics

Tramterrorist moet straks desnoods onder dwang zijn proces bijwonen

UtrechtOnder grote belangstelling van nabestaanden en media begint straks in de rechtbank in Utrecht het vierdaagse proces tegen de verdachte van de tramaanslag in de Nederlandse stad, de 38-jarige Gökmen Tanis. Hij moet van de rechters verplicht verschijnen, desnoods onder dwang. Ook heeft de rechtbank bepaald dat Tanis zich moet laten bijstaan door een advocaat.

5 reacties

  • Marc Debart

    4 jaar geleden
    Bij mij gaat het er gewoon al niet in, dat zo een zot, gewoonweg kan weigeren om aanwezig te zijn.
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    gooit hem in de vergeet put zulke mensen verdienen geen rechten. weg ermee
  • Bob Croux

    4 jaar geleden
    Binnen het jaar voor de rechter, hier moet je voor zo een bewezen incident misschien ook 10 jr rekenen. Eerste jaar, in welke taal? 2e jaar, wie is bevoegd? 3e jaar, welke rechter? 4e jaar, tijd voor vertaling van Nederlands nr Frans want die hebben betere rechters. 5e jaar, waar en met welke beveiliging 6e jaar, Hebben wij het geld daarvoor? enz enz. Goe bezig hier.
  • Ann Verschueren

    4 jaar geleden
    Inderdaad Paul, het zijn zoals men hen vroeger noemde "zotten" die werden opgesloten in het "zothuis" Geel of Zelzate tegen gevaar voor zichzelf en de maatschappij. Al die mooie namen zoals persoonlijkheidsstoornis daar is de maatschappij niks mee!
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Als dat zo een dwaas is waarom loopt die dan vrij rond. Vroeger werden mensen met die persoonlijkheidskenmerk opgesloten of opgevangen in Geel. Nu moeten die zo veel mogelijk op de maatschappij worden losgelaten tot ze beginnen te moorden. En alleen dan wordt er opgetreden. Ge weet wel de universele verklaring van de rechten van de misdadigers.