Jolien Struyf zingt Do-Re-Mi. “Die hoge noot lukte niet.” © koen fasseur

Gezocht: Von Trapp-kinderen voor musical ‘The Sound of Music’

Adieu, vaarwel, auf wiedersehen, goodbye! De makers van de musical ‘The Sound of Music’ zijn nog op zoek naar de kinderen von Trapp. Hun auditiebus stond zaterdag aan het Wijnegem Shopping Center.

Kristin Matthyssen

Vanaf 6 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’, met in de hoofdrollen o.a. Koen Van Impe (kapitein Von Trapp), Ianthe Tavernier (Maria) en Geena Lisa (barones). Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor de zeven kinderen Von Trapp en daar ging producent Deep Bridge, in samenwerking met Albert Hein, tijdens de krokusvakantie naar op zoek, in heel Vlaanderen.

© koen fasseur

Met een bus trok Deep Bridge langs verschillende Vlaamse gemeenten om in totaal ongeveer zeshonderd kinderen te laten zingen in een mobiele studio. Terwijl de ouders binnen konden wachten in de warme tourbus waar heel de tijd liedjes van de Sound of Music te horen waren, mochten de kinderen apart voor een karaokescherm een lied naar keuze brengen: ofwel Do-Re-Mi, of Adieu Vaarwel of Favoriete Dingen. De meesten kozen zaterdag in Wijnegem voor Do-Re-Mi, omdat dat het gemakkelijkste was. In totaal boden zich een 65-tal Von Trapp’jes aan, die allemaal een video van hun auditie doorgestuurd zullen krijgen die ze via sociale media kunnen delen. Wie geselecteerd wordt, mag naar de volgende ronde voor workshops om te zien of ze naast zingen ook nog kunnen dansen en acteren. In de derde fase is er nog een live show om de rolverdeling vast te leggen. Er zullen zo’n achttien kinderen bij de gelukkigen horen, want om de optredens te spreiden zijn er drie kindercasts nodig die elkaar kunnen aflossen.

© koen fasseur

Voor Jolien Struyf (15) uit Wijnegem was het haar allereerste ervaring met een auditie. “Ik zing gewoon graag, maar doe geen muziekschool of speelde nog nooit ergens een rol”, vertelt ze in haar mooiste blauwe jurk. “Ik ben wel heel nerveus, want ik heb een snotvalling.” Na haar auditie lijkt Jolien toch opgelucht. “Alleen die hoge ‘do’ is er helemaal niet uitgekomen. Toen ben ik gewoon moeten stoppen.” Ook haar vriendin Dana Verhaeghe (16) uit Wijnegem heeft een echte musicaljurk aangetrokken. Zij deed eerder al audities voor de Ketnet Musical. “Ze zagen in mij eventueel een Louisa von Trapp, want qua grootte moet alles ook kloppen. Als het zover is in december, moeten we echt allemaal van groot naar klein een leuke rij kunnen vormen. Jolien was al net iets te groot voor Louisa. Ach, we zien wel, het was een ervaring en we zijn gewoon met de fiets kunnen komen.”

Linn Vandeborne (6) uit Zemst zou een zeer schattige Gretl von Trapp kunnen zijn. Volgens haar ouders doet Linn niets liever dan zingen en staat ze graag op een podium. “Ze volgt al zangles. Afwachten, maar ze vindt het in elk geval eens leuk om te doen.”

Om zo veel mogelijk kinderen te bereiken, flyerde Deep Bridge ook in de Albert Heijn in Wijnegem, om kinderen die gewoon graag zingen maar misschien zelf nog niet weten hoe goed ze wel zijn, te ontdekken.