Aan de ingang van het UZA in Edegem nabij Antwerpen zijn prefab-containers geplaatst waar de tests worden afgenomen.
Volledig scherm
Aan de ingang van het UZA in Edegem nabij Antwerpen zijn prefab-containers geplaatst waar de tests worden afgenomen. © BELGA

Normale capaciteit van 15 à 20 coronatesten per dag, labo UZA al helemaal volgeboekt

UPDATEHet Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) wil extra teams inzetten om mensen te screenen op het coronavirus. Het labo dat de tests analyseert, is voor vandaag helemaal volgeboekt, verklaarde diensthoofd professor Guy Hans aan Radio 2 Antwerpen. De directie bekijkt nu of de testcapaciteit kan worden verhoogd. Een woordvoerster van het ziekenhuis benadrukt ook dat zowat alle ziekenhuizen kunnen screenen op besmettingen met het virus en dat het UZA dus niet de enige plek is waar men getest kan worden. 

38 reacties

  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Dit is het verschil tussen de praatjes van onze deskundigen met onze minister op kop met de praktijk. We zijn nu al weken verder en niemand weet waar men terecht kan. Belgie en organiseren zal nooit lukken. Indien ik ze daar aan tafel zie zitten met vijftig stuks verwondert me dat niet, veel te veel beleidsmensen met allemaal hun eigen zeg. Zoals in de regering met véél te véél ministers en hofhouding. Dat die huisartsen het niet zien zitten is niet meer dan normaal. Onvoorbereid!
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    " De directie bekijkt nu of de testcapaciteit kan worden verhoogd. "; Typische mentaliteit van de Vlaming.
  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    Maggie werkt voor de farmaseutische industrie goed inkomen dat zij met hand en tand beschermd iets anders interesseert haar niet ,samen met haar vriendje van ranst . En verder mogen ouders het leven van hun kinderen niet beschermen door hen thuis te houden nu is het ineens onwettig afwezig maar voor een fake opwarming moeten zij de straat op anders zijn de inkomsten van europa en maggie in gedrang !
  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Mevrouw De Block zou best iemand aanduiden die competent is en inzicht heeft en dan de fakkel doorgeven
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Als je "echt twijfelt" moet je u laten testen , maar niet als je eens moet hoesten als je wat verkouden bent , want als iedereen begint te panikeren dan gaat het schoon worden vrees ik !