© Veerle Godts

BuSO De Richter decoreert kerststal Tongerse basiliek

Jaarlijks komen er zo’n 10.000 bezoekers de kerststal en de versieringen in de Basiliek van Tongeren bewonderen. Dit jaar is echter nog specialer. De kerststal werd gedecoreerd door leerlingen van Buso De Richter in Genk.

Veerle Godts

De middernachtmis zal door alle Belgische zenders rechtstreeks gefilmd worden en uitgezonden over vele Europese landen. Het organiserend team o.l.v. Tony Achtergael heeft dan ook de professionele hulp ingeroepen van de tuinbouwopleiding van Buso De Richter in Genk.

Leerkracht Jean-Paul Meers en de leerlingen van het vierde en vijfde jaar tuinbouw hebben de kerststal, het timmermanshuisje en de herberg gedecoreerd.

Om alles nog spannender te maken heeft de Firma Ambigreen, gespecialiseerd in openbaar en industrieel groen, eveneens van Tongeren, beloofd om aan BuSO De Richter, een cheque van 1000 euro uit te reiken voor de aankoop van didactisch materiaal voor hun ASS-werking. De voorwaarde van de Firma Ambigreen is echter dat de Basiliek dit jaar meer dan 15.000 bezoekers mag tellen.

De directeur hoopt dan ook dat dit evenement massaal veel bezoekers mag ontvangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer