Direct naar artikelinhoud
Literatuur

Dimitri Verhulst schrapt promotour na onthullingen over drugsgebruik

Dimitri Verhulst.Beeld anp

‘Ik liet drank en drugs beslissen over mijn leven.’ Het openhartige interview van Dimitri Verhulst (47) over de gevolgen van een valse beschuldiging van verkrachting krijgt nog een staartje. De auteur is overweldigd door alle reacties na zijn gesprek met Humo en besluit daarom zijn promotournee voor zijn nieuwe boek Onze verslaggever in de leegte te annuleren. 

Dimitri Verhulst vertelde in het interview over zijn verslavingen als gevolg van een valse beschuldiging van verkrachting. Dat is ook het onderwerp van zijn nieuwe boek. “Je zou ervan schrikken wie er allemaal coke gebruikt”, vertelde hij in het interview. “Ik vond het zelf verrassend dat ik mijn cokegebruik ging banaliseren: ‘O, maar iedereen doet het tegenwoordig.’ Wat niet waar is, maar het zijn er veel.”

De uitspraken van Verhulst bleven niet ongemerkt. Veel media berichtten over het verhaal van de auteur, zijn drugs- en drankgebruik en de suïcidale gedachten die hij overhield aan de beschuldiging. Daarom schrapt de schrijver zijn hele promotietournee rond het boek. “Dimitri is overweldigd door de publiciteit die plots op gang kwam”, klinkt het bij de uitgeverij. “Sommige media hebben sensatiebeluste koppen geplaatst over zijn alcohol- en drugsverslaving.” Hoe lang Verhulst uit beeld verdwijnt, is niet zeker.