© REUTERS

Tyson Fury en Deontay Wilder kijken elkaar een derde keer in de ogen: Brit doet van zich spreken met viraal Instagram-bericht

De Brit Tyson Fury en Amerikaan Deontay Wilder kijken elkaar komende juli in Las Vegas een derde keer in de ogen in de strijd om de WBC-riem bij de zwaargewichten. Dat hebben de organisatoren aan Amerikaanse media bevestigd.

Vincent Van Genechten

In een rematch van hun controversiële draw in december 2018 was Fury vorige maand duidelijk de betere. De ‘Gipsy King’ mepte Wilder tegen het canvas in de derde en vijfde ronde. Tijdens de zevende ronde dwong de Brit zijn tegenstander in de hoek en loste een heel arsenaal aan slagen op het lichaam van Wilder. Daarop zette scheidsrechter Kenny Bayless het gevecht stop. Wilder, die zijn eerste nederlaag in 44 profkampen leed - aast nu op wraak.

“We kregen vrijdagavond een bericht van het team rond Wilder, waarna de beslissing viel dat 18 juli de beste datum was voor een nieuw duel”, citeert de Los Angeles Times organisator Bob Arum.

“Comeback”

Fury mocht zich na de winst voor het eerst sinds 2015 wereldkampioen noemen. Toen versloeg hij de Oekraïner Wladimir Klitschko en nam diens WBA-, WBO- en IBF-titels over. Daarna raakte Fury de weg kwijt door mentale problemen, onder meer te wijten aan zijn druggebruik. De ‘Bronze Bomber’ had zijn WBC-titel al tien keer met succes verdedigd.

In dat opzicht plaatste Fury dit weekend een opmerkelijk bericht op Instagram. Hij kwam tijdens zijn schorsing in 2017 serieus wat aan, tot 174 kilogram. Maar sindsdien viel hij zo’n 50 kilogram af om zijn titelkamp(en) tegen Wilder af te dwingen. Het leverde een unieke fotocollage op die al bijna een miljoen keer geliket werd.

“Het was een geweldige comeback de voorbije twee jaar. Bedankt voor alle steun”, aldus Fury.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer