Maak je verse lasagne intenser en smaakvoller met deze simpele ingreep
Mamma mia, lasagne is misschien wel het beste dat de Italianen ooit bedacht hebben. Wij maken een ‘back to basics’-versie met een vleessaus die we drie uur lang laten sudderen, voor een lasagne die honderd keer intenser smaakt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
16 lasagnevellen
500 g gemengd gehakt
1 ui, gesnipperd
1 dikke wortel, in blokjes
1 stengel selder, in blokjes
handvol basilicumblaadjes
200 ml rode wijn
200 ml vleesbouillon (1/3 blokje rundsbouillon + 150 ml heet water)
2 el volle melk
400 ml passata
Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Roerbak de ui met de groenten 10 minuten in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
2. Voeg de bouillon en de passata toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 3 uur sudderen. Giet er meer wijn of water bij als de ragù te droog wordt.
3. Kook de lasagnevellen gaar in licht gezouten water. Zet het vuur uit en roer de melk onder de ragù.
Verdeel 4 lasagnevellen over elk bord en schep tussen elk vel wat van de ragù. Werk af met basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Zin in nog meer lasagne? Probeer dan zeker ook dit recept.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Livios
“Mollen verstoren, kan een averechts effect hebben”: zo bind je de strijd wél aan met de diertjes in je tuin
Molshopen ontsieren het gazon en vormen een doorn in het oog voor menig hobbytuinier. De mol doden is echter geen goed idee, zo vertelt Dirk Criel van Natuurpunt aan Bouwsite Livios. Wat je dan beter doet? Je tuin minder aantrekkelijk maken voor mollenpootjes. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het