Vlnr. Michael Bloomberg, Elizabeth Warren, Bernie Sanders en Joe Biden. Vooral de drie heren hopen morgen op Super Tuesday de ultieme frontrunner bij de Democraten te kunnen worden.
Volledig scherm
Vlnr. Michael Bloomberg, Elizabeth Warren, Bernie Sanders en Joe Biden. Vooral de drie heren hopen morgen op Super Tuesday de ultieme frontrunner bij de Democraten te kunnen worden. © AFP

VOORUITBLIK. Nagelbijten voor Sanders, Biden en Bloomberg op razend spannende Super Tuesday

Met de exit van Pete Buttigieg ziet het er steeds meer naar uit dat de Democratische voorverkiezingen een tweestrijd zullen worden tussen de linkse kandidaat Bernie Sanders en het ‘establishment-alternatief’, Joe Biden. Tenzij multimiljardair Michael Bloomberg nog roet in het eten gooit voor Biden. Alle ogen zijn nu gericht op Super Tuesday vandaag: veertien staten houden tegelijkertijd voorverkiezingen, en in een klap wordt een derde van alle afgevaardigden verdeeld. De uitslagen beloven razend spannend te worden.

17 reacties

  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Als het Sanders wordt,dan blijft Trump ongetwijfeld president. Biden of Bloomberg hebben volgens mij de meeste kans om tegen Trump te winnen.
  • Roy Coocks

    4 jaar geleden
    Echt verfrissende winden die Amerika willen regeren....
  • Ken Goeste

    4 jaar geleden
    Trump the best president ever !
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    een vereniging van dementerenden , geen enkele zou 4 jaar overleven
  • Christle Rondags

    4 jaar geleden
    Fantastisch om te zien hoe de democraten alweer de verkiezingen zijn aan het beslechten in het nadeel van Sanders. Ofja fantastisch, gruwelijk pijnlijk eigenlijk. Maar wat verwacht je van deze partij die zich de laatste 4 jaar als een bende kinderen heeft opgesteld. Mijn favoriete kandidaat is er al een tijdje uit. Andrew Yang had als enige een kans om Trump te verslaan, maar hij is helaas geen beroepspoliticien.