Overvaller die uit defecte cel was ontsnapt opnieuw opgepakt

© ss

Een 20-jarige man die opgepakt was na een gewapende overval maar door een technisch defect was kunnen ontsnappen uit zijn cel, is opnieuw opgepakt. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, zo meldt het parket dinsdag.

De man, C.S., was samen met een tweede verdachte, de 19-jarige A.A., opgepakt na een gewapende overval op een apotheek. Twee daders waren die apotheek binnengestapt, hadden de uitbater bedreigd met een vuurwapen en hadden het geld uit de kassa buit kunnen maken. Een getuige had de twee overvallers op de bus zien stappen, waardoor de politie hen korte tijd later van de bus kon plukken. Bij hun arrestatie had het duo nog de zak met geld bij, net als een vuurwapen.

Ze werden overgebracht naar het commissariaat in de Luikstraat maar daar liep het mis. Toen enkele agenten poolshoogte gingen nemen, bleek een van de twee verdachten, C.S., verdwenen. Door een technisch defect was er een probleem met het slot van een van de cellen, waardoor de man naar buiten was kunnen wandelen.

Zijn kompaan A.A. was ter beschikking gesteld van het parket terwijl de recherche van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) op zoek ging naar de ontsnapte verdachte. Die kon maandagnamiddag bij hem thuis opgepakt worden en werd ook ter beschikking gesteld van het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen