Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Nina Mouton pleit voor mild ouderschap: “We moeten niet straffen, maar babbelen met ons kind”

Het leven zou een pak makkelijker zijn als kinderen op de wereld kwamen met een handleiding. Helaas. Ouderschap is een zoektocht, met vallen en opstaan, waardoor veel ouders twijfelen: doe ik het wel goed genoeg? Psycholoog en gezinstherapeut Nina Mouton (34) pleit ervoor om dat perfectionisme te laten varen en wat milder te zijn voor onszelf. 

29 reacties

  • JOHAN Goossens

    4 jaar geleden
    jack mischien was u gezegend met een engeltje maar als je kinderen hebt met een sterke wil is het allemaal niet zo vanzelfsprekend ,kan er van meespreken-dan is er alles voor doen -bijzaak en hebben ze zichzelf op de eerste plaats gezet al ga je op je kop staan ze drijven hun wil door ,en dat is misschien ook een goed teken in sommige gevallen dwz wilskracht
  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Praten alleen werkt niet, daar kweek je enkel probleem kinderen mee. Er zijn daar nochtans voorbeelden genoeg van. Psychologen mogen nog zoveel "de zachte aanpak" prediken als ze willen, ze zijn fout bezig en beseffen dat zelf niet.
  • Danny De Corte

    4 jaar geleden
    Eerder in deze krant word de vraag gesteld waarom ons onderwijs achteruit gaat, wel net hierom. Er is geen grens meer, alles moet kunnen. Als ouders eens terug zouden opvoeden en scholen aan leren deden.
  • Freddy Clauw

    4 jaar geleden
    En ze hebben het ver gebracht ' kinderen spelen baas !
  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Ik ben zelf een boomer maar iemand die zijn kind slaat is niet in staat om met woorden zijn kind tot rede te brengen. Hij/zij denkt dat hun kind niet voor rede vatbaar is terwijl het juist de ouders zijn die het kind niet aankunnen en dan maar autoritair geweld gebruiken. Geweld is en blijft het bewijs dat je de domste van de twee bent.