Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen kondigde aan dat het ECDC zijn inschatting van het risico op besmetting verhoogd heeft. Die risico-inschatting was "matig" en is nu bijgesteld naar "matig tot hoog".
Volledig scherm
Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen kondigde aan dat het ECDC zijn inschatting van het risico op besmetting verhoogd heeft. Die risico-inschatting was "matig" en is nu bijgesteld naar "matig tot hoog". © AP

Risico-inschatting coronavirus in Europa verhoogd naar ‘matig tot hoog’

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft maandag zijn risico-inschatting voor besmetting met het coronavirus verhoogd van "matig" naar "matig tot hoog". De Europese Commissie heeft intussen een 'corona-responsteam' in het leven geroepen met vijf commissarissen die de Europese inspanningen coördineren om de verdere verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

15 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Geen enkel ander land heeft 8 ministers van volksgezondheid om het virus te bestrijden. Het kan hier niet mis lopen.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Zolang de voetbalmatchen doorgaan is er geen gevaar.
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    De waarheid is dat de meeste mensen die besmet worden er niet zieker van worden dan van een fikse verkoudheid waardoor ze niet naar de dokter gaan en zo andere mensen besmetten zonder dat iemand het weet. Maw: geen enkele maatregel gaat de epidemie indijken. We gaan ze net als bij de griep gewoon moeten uitzitten.
  • henri savelkoul

    4 jaar geleden
    Het verwondert mij dat Europa niet ten rade is gegaan bij onze specialist van Ranst dan waren ze niet zo bang dat ze speciale bescherming nodig hebben in het Europese gebouw want het is maar een griepje
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Niemand van die zelf verheven pipo's rept maar ook met een woord over onze huisartsen. Die mensen worden aan hun lot overgelaten, zij die talloze mensen geholpen hebben, schandalig!