© WAS

Davy De Smedt wordt hoofd van jeugdopleiding bij Beerschot

Beerschot heeft maandag ex-speler Davy De Smedt (41) aangesteld als fulltime hoofd van de jeugdopleiding van de club. De voormalige kapitein van de Mannekes zal in samenwerking met oudgediende Marc Noé de jeugdacademie van de club verder uitbouwen en professionaliseren.

kofr

Davy De Smedt was kapitein van Beerschot Wilrijk van 1ste provinciale tot in 3de klasse. Hij veroverde op het Kiel drie titels op een rij. De voorbije vier seizoenen was hij sportief manager bij Rupel Boom. Nu maakt hij dus de overstap naar Beerschot, waar hij de titel ‘Youth Manager’ heeft gekregen.

“Ik zal Rupel Boom blijven helpen tot het einde van het seizoen, dat kwam ik met beide clubs overeen. Maar deze kans kon ik niet laten liggen”, zegt De Smedt op de website van Beerschot. “Ik bleef na mijn periode bij Beerschot supporter van de club en had nog altijd veel contact met ex-spelers en supporters. Eens de Kielse microbe je te pakken heeft, geraakt je er niet meer van af.”

De Smedt zal bij Beerschot nauw samenwerken met Marc Noé, die coördinator blijft van de beloften en de U18. Sinds DCA en prins Abullah Bin Mossaad mede-eigenaars zijn geworden van de club wordt er op het Kiel stevig geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Het blijft dan ook de ambitie van de club om op termijn met minstens 30% eigen jeugd in het eerste elftal aan te treden. De Smedt zal daar de komende jaren een belangrijke rol in moeten spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners