Fietser (29) overleden na aanrijding met vrachtwagen in havengebied

© JDU

Een 29-jarige fietser is maandag overleden in de Gentse haven. Het slachtoffer werd aangereden door een vrachtwagen die vanop het terrein van een koolverwerkend bedrijf kwam. “Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om onoplettendheid van de chauffeur”, zegt het parket.

Jeffrey Dujardin

Het dodelijk verkeersongeval gebeurde maandag rond 14 uur op het kruispunt van de straat Singel, de Henri Farmanstraat en de Scheepzatestraat. Het 29-jarige slachtoffer reed op een elektrische fiets toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De vrachtwagen kwam pas enkele meters verder tot stilstand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke, maar alle hulp kon niet meer baten. De fietser overleed ter plaatse.

Volgens de federale politie was het slachtoffer “op weg naar zijn werk toen hij werd aangereden door een vrachtwagen die uit nabijgelegen het bedrijf kwam”. Die uitrit kruist een fietspad waar de jongeman op reed.

Onoplettendheid

Het parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. “Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou het gaan om onoplettendheid van de chauffeur”, zegt het parket. De chauffeur is een 27-jarige man en zijn rijbewijs is 15 dagen ingetrokken. “De bestuurder kon nog niet verhoord worden.”

De Gentse afdeling van de Fietersbond betreurt het ongeval, “Het is en blijft tragisch nieuws ”, zegt Stefaan Van Biervliet van de Fietserbond. “Zeker als je weet dat er vorig jaar bijna elke week een fietsdode viel. We zullen ter plekke gaan om de omstandigheden te bekijken. Indien nodig zullen we ook een gesprek aangaan met diegene die verantwoordelijk zijn voor de fietspaden daar. Hoe dan ook, hopen we dit op een serene en opbouwende manier te doen.“

© JDU

© JDU