RV
Volledig scherm
© RV

Vluchtelingen aan Turks-Griekse grens willen hoe dan ook naar Europa: “Ik heb geen andere optie dan te zwemmen”

Naar schatting trokken al 13.000 migranten vanuit Turkije naar het grensgebied met Griekenland om de oversteek naar Europa te maken. De sterke stijging in het aantal migranten naar Europa willen, komt nadat de Turkse president Erdogan aankondigde dat hij niet langer de migranten zal tegenhouden.

39 reacties

  • Erik Vervenne

    4 jaar geleden
    Vrouwen kinderen en bejaarde mensen uit conflictgebieden helpen is logisch. Al de rest hebben wij hier niet nodig. Waar blijft de EU met haar oplossing?
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    De kruistocht van Erdogan tegen Europa met behulp van een vluchtelingenleger en gesubsidieerd met Europees geld. Riep Erdogan in 2017 de Belgische Turken niet op om meer kinderen te maken om zo de invloed te vergroten? Het zou verstandiger zijn de miljarden aan Griekenland te geven en de echte oorlogsvluchtelingen te scheiden van economische vluchtelingen.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    De definitie van vluchteling is: mensen die vluchten uit vrees voor hun leven ! Maar mensen uit vakantiebestemmingen van Marokko, Tunesië , waar geen oorlog is, zijn GEEN vluchtelingen maar pure economische indringers die hier ons sociaal systeem willen leegzuigen. Dus oppakken en direct retour, zonder lange procedure! Dat landen zoals Turkije en Griekenland, Italië de stroom vluchtelingen niet kunnen behouden, is logisch! Dus kustwacht heeft daar veel werk te doen!
  • Erika Braken

    4 jaar geleden
    Het leger inzetten en deze mensen per legerboot of vliegtuig terugsturen Europa is te overbevolkt er is geen geld meer om nog meer mensen binnen te nemen. Deze mensen zijn trouwens ook niet gevlucht voor oorlog maar zijn economische vluchtelingen.
  • Henri Dederen

    4 jaar geleden
    Wat ik wel eigenaardig vind is dat in vele interviews met deze vluchtelingen nationaliteiten aan het bod komen die absoluut niets met Syrie te maken hebben (Afghanen, Libanezen,Irakezen, Palestijnen...)