De arts zette zich in voor de inwoners van de provincie Guangxi. Hier zien we mensen aanschuiven om een mondmasker te kopen in Nanning, op een kleine 500 km van Hezhou.
Volledig scherm
De arts zette zich in voor de inwoners van de provincie Guangxi. Hier zien we mensen aanschuiven om een mondmasker te kopen in Nanning, op een kleine 500 km van Hezhou. © AP

Overwerkte Chinese arts (32) bezwijkt na 33 opeenvolgende dagen in de frontlinie tegen coronavirus

De 32-jarige dokter Zhong Jinxing besloot op 26 januari als leidinggevende van een ziekenhuis in het Zuid-Chinese Hezhou om zelf mee in de frontlinie te gaan strijden tegen het nieuwe coronavirus. Weekend- of recuperatiedagen opnemen hoefde niet. De arts zou zo maar liefst 33 dagen na elkaar werken, melden Chinese media. Tot afgelopen vrijdag, toen vermoedelijk aan een hartaanval stierf.

6 reacties

  • najima El jalti

    4 jaar geleden
    Ze zeggen juist dat jonge gezonde mensen de kans bijna nihil dat ze aan de virus zullen sterven , en dan lees je een ander artikel dat er toch minsten 25 jonge artsen en verplegers gestorven zijn. Ze spreken hun eigen tegen.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Oneindig veel respect voor die mensen die zoveel willen opofferen dat ze er het leven bij laten in dienst van alle zieke mensen en zware ziekten. Dit zijn super voorbeeldmensen en helden
  • robert agten

    4 jaar geleden
    ziehier een voorbeeld van een ware HELD !!!!
  • Johan Streulens

    4 jaar geleden
    Herinner (pater) Damiaan.. Constant in een "risico" gebied werkende naar noden en oplossing toe! Wat wil je? Zhong best wist waar hij aan begon..net als andere dokters en verplegers in China.. Idem voor Ebola, Aids artsen en verplegers in de frontlinie naar oplossingen zoekende..zieken "menselijk" blijven te behandelen! Niet als de pest, melaatsheid een paar eeuwen geleden..eerder"gedumpt" te weten! Knap van de artsen, verpleging..alle respect!
  • rik cappelle

    4 jaar geleden
    Zal geen keuze gehad hebben !!!!!