Brand met veel rookontwikkeling in opslagplaats van Umicore in Hoboken

In het Antwerpse district Hoboken is maandagavond brand uitgebroken in een opslagplaats van materiaaltechnologiebedrijf Umicore. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, die met de grote middelen ter plaatse kwam. Na drie uur blussen was de brand onder controle.

De brand ontstond volgens de brandweer in een opslagplaats van olie en vet. Een olieraffinaderij wat verder in de loods bleef gevrijwaard.

De brandweer voerde metingen naar de mogelijke uitstoot van zware metalen uit in de omgeving en op de vaste meetpunten van Umicore. Voorlopig werden er geen gevaarlijke concentraties gemeten.

De operationele coördinatiefase van het rampenplan was van kracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Reactie Umicore

Umicore laat maandagnacht in een mededeling weten dat de loodraffinaderij was gesloten voor onderhoud toen de brand ontstond. “Er wordt een diepgaand onderzoek gestart om de oorzaak van de brand te identificeren.”

Volgens het bedrijf is het is op dit ogenblik te vroeg om de omvang van de schade aan de betrokken installatie in te schatten, maar blijft de rest van de fabriek in Hoboken operationeel. “Umicore verwacht daarom dat dit incident de doorlooptijd van de edele metalen niet zal beïnvloeden en dat het al haar contractuele verplichtingen jegens haar klanten zal kunnen nakomen.”

Marc Grynberg, CEO Umicore: “We betreuren dit nieuwe incident en we begrijpen dat dit onzekerheid creëert voor de omwonenden in Hoboken. We doen er alles aan om de impact op de lokale bewoners en het milieu zoveel mogelijk te beperken. Veilige activiteiten blijven onze topprioriteit en we zullen alle nodige stappen ondernemen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen