Brand bij Umicore in Hoboken.
Volledig scherm
Brand bij Umicore in Hoboken. © Marc De Roeck

Brand Umicore onder controle

In het Antwerpse district Hoboken is maandagavond omstreeks 18.30 uur brand uitgebroken in de loodraffinaderij van materiaaltechnologiebedrijf Umicore. Omstreeks 21 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle. Er is geen rookhinder meer voor de omgeving. 

40 reacties

  • Benny Van den Wyngaert

    4 jaar geleden
    Ik woon al meer dan 40j in Hoboken. Voor al die zagen en liggen van hun oren te maken . Dat fabriek bestaat al meer dan 130j . Hoboken is een fabrieksstadje geweest moretusburg was het werkmansdorp voor de mensen die daar gingen werken toen nog cockeril
  • marc vanvaerenbergh

    4 jaar geleden
    Specialisten hier aan het woord.
  • Steven Otten

    4 jaar geleden
    Jullie zouden beter je mond houden. Zagen om de omwoners. Dit bedrijf staat hier op deze plaats al 135 jaar. Al 135 jaar werken hier mensen en verdienen hier hùn boterham. Nu zeggen sommige onder jullie, hoort dit bedrijf niet in de haven thuis? Als je het mij vraagt, kunnen jullie beter je boeltje nemen en vertrekken. Ga ergens anders zagen. Als er iemand moet vertrekken zijn jullie het. Jullie wisten dat dit bedrijf hier stond. Jullie zijn hier komen wonen omdat de bouwgrond goedkoper was.
  • Marc Lintacker

    4 jaar geleden
    Mijn vrouw heeft wel een sms gekregen en ik niet.De gsm's waren nochtans in hetzelfde huis aanwezig.Zij orange en ik proximus.Mss is dat de reden.
  • Rene Dannau

    4 jaar geleden
    er zijn geen zware metalen verdampt.