Joris Vandenbroucke.
Volledig scherm
Joris Vandenbroucke. © BELGA

Vandenbroucke (sp.a) wil preventieve witwaswet uitbreiden naar profvoetbal

Sp.a-kamerlid Joris Vandenbroucke wil de Belgische professionele voetbalclubs onderwerpen aan de preventieve witwascel om te voorkomen dat de profclubs misbruikt worden voor het witwassen van (misdaad)geld. Hij heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend dat in lijn ligt met wat het expertenpanel van de Pro League eind vorig jaar voorstelde. Daarin zetelen onder meer ook Johan Vande Lanotte en Michel Maus. 

19 reacties

  • Marcel Caers

    4 jaar geleden
    En dan met van de Lanotte als expert dan weet je het wel maar het gaat toch voor alle sporten gelden
  • willems michel

    4 jaar geleden
    Ik kan me niet voorstellen dat andere partijen hier niet achter staan, alleen zullen er wel verschillende uitzonderingen mogelijk zijn. En Jan Boden, wordt jij nooit vilwassen ?
  • René Schoeters

    4 jaar geleden
    Transferprijzen en lonen van de spelers halveren en probleem voor de clubs is opgelost, ze verdienen nog altijd méér dan nodig voor het gene wat eigenlijk een hobby is en we doen allemaal onze duit in het zakje!
  • jan boden

    4 jaar geleden
    OK maar dan de uitbreiding ook toepassen op politieke partijen, eens zien of dat nog een meerderheid vindt in het Parlement.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    De SPA ze doen hun (schijn)heiliger voor dan de paus.Ik hoop dat ze op het rechte spoor zijn want al die schandalen blijven je achtervolgen.Erger vind ik ze doen alsof ze nooit een schandaal veroorzaakt hebben.