Oliespoor op Jan Van Rijswijcklaan veroorzaakt veel hinder

Een oliespoor in de omgeving van de Jan Van Rijswijcklaan en de Singel stuurde de ochtendspits in de Antwerpse binnenstad danig in de war. Een strooivoertuig lekte zonder het te beseffen hydraulische olie op het wegdek.

vdaa, sare, blg

De Singel werd aanvankelijk in beide richtingen afgesloten tussen de Grotesteenweg en de Karel Oomsstraat om het opruimen van de olie mogelijk te maken. “Het was een hardnekkig goedje”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Men was er al sinds 4 uur vannacht mee bezig.”

Brandweer Zone Antwerpen en de Civiele Bescherming kwamen de smurrie opruimen, maar dat nam heel wat tijd in beslag. “De meest efficiënte manier was het traject van de strooiwagen volgen”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. “We hebben een heel gebied moeten afsluiten en hebben bestuurders opgeroepen de omgeving te vermijden, want de hinder was bij momenten groot.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER