Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

Helft van zandstranden wereldwijd zou kunnen verdwijnen tegen 2100

Als er geen maatregelen worden getroffen, dreigt de stijgende zeespiegel de helft van alle zandstranden in de wereld weg te vagen tegen het einde van deze eeuw. Dat wordt voorspeld in een nieuwe studie in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Climate Change. Vooral Australië zou hard worden getroffen, maar ook in Europa dreigen er stranden te verdwijnen.

15 reacties

  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Klimaatveranderingen zijn er altijd geweest. Deze noemt men ijstijden. Het klimaat verandert al miljoenen jaren in een bepaalde cyclus. Zo zijn er warme periodes (Het gebied wat nu gedeeltelijk Nederland is, had ooit een subtropisch klimaat) en koude periodes (De zogenaamde ijstijden). Nu is tegenwoordig het klimaat een hot item. Door de media, milieupartijen en politiek wordt de oorzaak van onze huidige klimaatsverandering sterk uit het verband gerukt. Maar goed,als er ergens geld vandaan halen
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Hoeveel voorspellingen zijn al uitgekomen? Herbekijk maar eens An unconvenient truth. En ja de bodem zakt in Nederland maar stijgtt in Denemarken. Ook de zeebodem beweegt!
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Het 'klein strand' aan de pier in Oostende is nog steeds hetzelfde als 50 jaar geleden. Het is vooral de bouwindustrie die zand nodig heeft , zoek maar eens op internet 'zandmaffia', dan gaan jullie nogal verschieten, hoeveel er ons niet verteld word, maar als K3 een nieuw liedje maakt, dan spreken alle kranten erover, zucht.
  • Stephan Persoons

    4 jaar geleden
    en dat ligt dus NIET aan CO2-uitstoot...
  • Niko de somviele

    4 jaar geleden
    Ze zouden ook kunnen verdubbelen.. veel dingen kunnen.