Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

'Duurzamer vervoer in Europese steden komt niet van de grond'

Het autogebruik in veel Europese steden vertoont geen belangrijke daling en de luchtvervuiling in veel steden is nog altijd te hoog, stelt de Europese Rekenkamer in een rapport. De controleurs vonden na bezoeken aan acht steden in Duitsland, Italië, Polen en Spanje geen duidelijke aanwijzingen dat steden de manier waarop mensen door de stad bewegen fundamenteel anders zijn gaan benaderen.

8 reacties

  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Om 6 u geen bus als er al één was zou ik heel stad rond moeten om te werken overstappen.Als het dan dag is kan ik misschien uur te vroeg op werk zijn of uur moeten wachten + die overstappen .Nee dank u.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Gerrit,water uit de kraan is veel goedkoper,milieuvriendelijker dan water uit plastiek flessen. 'Zware boodschappen' deden ze vroeger per fiets over flinke afstanden en de gezinnen waren bovendien nog groter. Toutes excuses sont...u weet wel.
  • Carolus Vif

    4 jaar geleden
    laat het verkeer in stedelijke gebieden dan vloeiend verlopen stel lichten af op een groene golf haal alle wegversmalingeen bloembakken en andere hindernissen terug weg , , leg de geschapte parkeerplaatsen terug aan verminderd het rondjesdraaien en geeft vlotter verkeer en last but not least schrap de voorrang op zebrapaden voor voetgangers op doorgangswegen
  • luc verriest

    4 jaar geleden
    Hier in Belgenland zal het ook niet van een leien dakje lopen. Eventuele gebruikers van het openbaar vervoer worden te regelmatig gepest door trein/tram/bus met stakingen en acties.
  • Gerrit Malego

    4 jaar geleden
    Denk je werkelijk dat mensen met 6-packs water en zware boodschappen tassen gaan zeulen op de bus, fiets of te voet ?