Luchtvaartpolitie krijgt onmiddellijk 55 extra agenten

© BELGA

Het overleg tussen de vakbonden van de luchtvaartpolitie en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft een akkoord opgeleverd.

jvy

‘Er is overeengekomen dat er onmiddellijk 55 mensen extra ingezet kunnen worden op de luchthaven’, zegt De Crem . ‘Op langere termijn willen we ook verzekeren dat er altijd 100 politiemensen aanwezig zijn op de luchthaven. Er is daarom beslist over te gaan tot een bijkomende rekrutering van 600 politiemensen, van wie er 400 naar de federale politie gaan.’

Politieagenten op de luchthaven van Zaventem hebben vorige week actie gevoerd om te protesteren tegen onder meer het personeelstekort. Ze werkten strikt volgens het boekje, wat voor de reizigers bijkomende hinder veroorzaakte bij de paspoortcontrole.

Voor vakbondseisen op het vlak van infrastructuur, wordt een voorstel overgemaakt aan Brussels Airport Company (BAC). Het is onder meer de bedoeling om de personeelsleden, die momenteel verspreid zitten over vijf verschillende locaties, samen te brengen op een tweetal locaties.

‘Het is een goede zaak dat het conflict achter de rug is, zodat nieuwe acties tijdens de komende vakanties vermeden worden’, aldus nog de minister.