Voorverkiezingen in Charlotte, North Carolina.
Volledig scherm
Voorverkiezingen in Charlotte, North Carolina. © AFP

Uiterst spannende Super Tuesday is begonnen: profiteert Joe Biden van zijn kersverse steunbetuigingen?

In de Verenigde Staten zijn om 12 uur Belgische tijd (6 uur ‘s ochtends aan de oostkust) de eerste stembureaus geopend voor Super Tuesday. Vandaag kiezen de Democraten in veertien staten en Amerikaans Samoa en de Republikeinen in dertien staten hun favoriete kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 3 november. Bij de Democraten is het vooral afwachten of Bernie Sanders zijn positie als grote favoriet kan behouden, nu Joe Biden het beter doet in de peilingen en ook Michael Bloomberg zich in de strijd gooit.

5 reacties

  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Yvan Lindekens Ik hoor het al u zou zeker op Sanders stemmen. Maar ik geloof niet dat Amerikanen zitten te wachten op collectieve armoede.
  • Alain en Karin

    4 jaar geleden
    Met een Sanders gaat de VS terug alles verliezen wat ze nu gewonnen hebben. Net als in België als Ps en groen aan de macht komen. Dan kan je beter verhuizen en het land aan de profiteurs laten.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    ik ben normaal gezien niet zo links georiënteerd maar de US heeft dringend nood aan een linkse president want daar is de rechtse tot uiterst rechtse politiek zo ver doorgeslagen dat slechts 10 a 20% van de bevolking een degelijk bestaan heeft voor de rest is het overleven.
  • Yvan Lindekens

    4 jaar geleden
    De modale amerikaan zou er fors op vooruitgaan met een dream team als Sanders for POTUS en Warren for VPOTUS. Maar wellicht wordt het nog 4 jaar Trump. Het is daar niet anders als hier: de modale burger (geef toe: niet het toonbeeld van historisch en politiek inzicht) stemt op die idioot waarin hij zichzelf herkent.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Eén (Sanders) tegen allen én tegen de miljarden.