Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, samen met minister De Block in de Kamer deze voormiddag.
Volledig scherm
Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, samen met minister De Block in de Kamer deze voormiddag. © Photo News

Expert Volksgezondheid tempert paniek: “Worstcasescenario vergelijkbaar met zware seizoensgriep”

Volgens het worstcasescenario van Volksgezondheid zou er in ons land sprake kunnen zijn van 13.000 gevallen van het coronavirus, met 2.000 tot 3.000 hospitalisaties en 500 tot 700 patiënten die op de intensive care terecht zouden kunnen komen. Dat heeft Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, vanmiddag verklaard. "Een zware seizoensgriep kan dit ook", zei Van Gucht tijdens een gedachtewisseling in de Kamer.

44 reacties

  • Erwin Lambrechts

    4 jaar geleden
    Na dit alles gelezen te hebben vind ik dat ONS land toch wel heel laks optreed in Italië nu ALLE scholen en universiteiten dicht dus zoveel minder verspreiding en dat is pas moed hebben en beslissingen durven nemen terwijl hier NIETS gedaan word en alles geminimaliseerd word
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Expert mag dan uitleggen waarom er dan twee in china als expert zijn gestorven aan slechts een zware griep. Logica ver zoek en hopelijk gaan zijn uitspraken hem niet achtervolgen. Dit is geen griep of denkt men echt dat China al drie maanden toneel speelt?
  • Joseph Van Gool

    4 jaar geleden
    Kan mij eens iemand uitleggen waar dan al die heisa om gaat? Weten ze zelf nogwel waar ze mee bezig zijn.
  • Etienne De Bondt

    4 jaar geleden
    En dat noemt zich expert? Als ze daar bij volksgezondheid allemaal dezelfde zijn, staan we er bleek voor. Nog een geluk dat er echte experts zijn gelijk professor Goossens van UZA.
  • Daniel Corstjens

    4 jaar geleden
    Gisteren 8 besmettingen, vandaag 15, morgen 30, overmorgen 60 enz. En zoals we intussen al weten, als onze regering iets zegt mag je altijd het andere uiterste verwachten.