Het blijft rommelen bij Blokker België: acties bij personeel niet uit te sluiten

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Na een ontmoeting met de nieuwe eigenaar van de Blokker-winkels in België blijft er ongerustheid bij het personeel over de toekomst van de keten. Spontane acties van het personeel de komende dagen zijn dan ook niet uit te sluiten, waarschuwt de socialistische vakbond.

gjs

In februari raakte de overname van de 123 Belgische Blokker-winkels en hun 670 personeelsleden door de Nederlandse ondernemer Dirk Bron bekend. Die wil ze omvormen tot discounters onder het merk Mega World. Bij de aankondiging van de overname werd een jaar werkzekerheid beloofd.

De vakbonden zitten met veel vragen over de overname, en drongen aan op een ontmoeting met de nieuwe overnemer. Die ontmoeting vond maandag plaats. “Maar een geruststellend gevoel hebben we niet overgehouden”, zegt Inge De Beul van de socialistische bediendebond BBTK over de ontmoeting.

Vage plannen

Volgens De Beul bleef de nieuwe eigenaar van de Blokker-winkels erg vaag over de toekomstplannen. “Over een businessplan kregen we niets te horen. Enkel dat hij wil verkopen, verkopen en verkopen”, aldus de BBTK’ster. Een goede indruk hield ze niet over. “Dit is een man die niet weet in welk verhaal hij is gestapt. Het is geen zakenman, maar een avonturier”.

De vakbonden kregen wel een geschreven werkzekerheidsgarantie voor een jaar, zoals ze hadden gevraagd. “Dat is toch iets. Maar als het bedrijf over de kop gaat, zijn we daar natuurlijk niets mee”. De vakbondsvrouw vreest op termijn voor een faling. “Ik denk persoonlijk dat dit verhaal niet lang zal duren”.

Ook een overgrote meerderheid van het personeel is volgens de vakbond niet gerustgesteld. “Het blijft rommelen bij Blokker. Spontane acties de komende dagen zijn dan ook niet uit te sluiten”, aldus De Beul. Een stakingsaanzegging - waarmee was gedreigd - komt er niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen