Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is samen met de voorzitters van de Europese Raad en het Europees Parlement, Charles Michel en David Sassoli naar het gebied afgereisd.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is samen met de voorzitters van de Europese Raad en het Europees Parlement, Charles Michel en David Sassoli naar het gebied afgereisd. © REUTERS

Europese Unie schiet Griekenland te hulp aan grensgebied

De Europese Unie schiet Griekenland te hulp om de situatie bij de grens met Turkije, die duizenden migranten proberen over te steken, onder controle te krijgen. “Zij die de Europese eenheid willen testen, zullen ontgoocheld zijn”, verzekerde Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. 

20 reacties

  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    De vraag is waarom die zo inteligente politiekers toelaten dat men onschuldige burgers vermoord en alles daar platsmijt zodat de overblijvenden moeten vluchten om te overleven . Geen commentaar zeker .
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Trump heeft Erdogan heel wat extra munitie beloofd in de strijd tegen Assad en de Russen; waaronder ook de gevraagde patriot raketten om de Russische gevechtsvliegtuigen naar beneden te kunnen halen. Europa zal verder kraken in al haar nu al losse voegen. Onze Europese leiders dachten met wat miljarden te betalen en wat gepraat met dictators de zaak opgelost te hebben. Het tegendeel is vandaag waarheid geworden.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Jaren geleden besloten ze al om de buitengrenzen te bewaken en daar selectief te werk te gaan wie binnen mocht. Wat is er van terecht gekomen? Niets!
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Sluit die grenzen en die zogezegd vluchtelingen verdwijnen van zelf. Geef die sukkelaars aan de grenzen geen valse hoop om Europa binnen te geraken.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Gelukkig hebben die arme enkele Griekse eilandbewoners nog het lef om hun land te verdedigen. Intussen groeien hun kinderen op in een vijandige omgeving die al jarenlang onder de voet gelopen wordt. Hier zou véél meer Europese steun op zijn plaats zijn (niet alleen via belastingsgeld), en een snelle oplossing van het immigratieprobleem.