Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © BELGA

Wilmès: "Zelfs een zuinige meerjarenbegroting zal België elk jaar 1 miljard euro meer kosten”

Zelfs als de Europese Unie een zuinige meerjarenbegroting goedkeurt, zoals de N-VA dat wil, dan nog zou dat betekenen dat elk van de 27 lidstaten meer zal moeten bijdragen dan nu het geval is. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd in de Kamer. "Ook een begroting van 1,05 procent (van het gezamenlijke Europese bni) zal België elk jaar 1 miljard euro meer kosten", zei ze.

69 reacties

  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    Stop dan met dit bankroet land Belgie heeft geen enkele toegevoegde waarde meer enkel toegevoegde kosten die de bevolking moet betalen
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    We houden in Belgie amper 13.75% af van de weddes voor sociale voorzieningen (Duitsland 18.6%) en dan hebben ze nog allerlei constructie's dat goed betaalde en hoge lonen minder bijdragen door loonwagens uit te delen en de kleinste in de maatschappij de grootste lasten dragen (iemand met 3000€ /maand heeft geen loonwagen nodig die per jaar 5 miljard kosten)op kosten van.Zolang zo'n construc-tie's en zijn niet de enige van kwaad naar erger gaan zijn we gedoemd volledig ten onder te gaan
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Interim premier Wilmès stelt dus (zoals de overgrote meerderheid van de Franstalige politici) dat België geld genoeg heeft. Van waar dat geld moet komen, is in de praktijk het tegenovergestelde dan wat mijnheer Magnette vooropstelt in zijn (wellicht nooit gerealiseerde) "Marshallplan voor Wallonië"!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Hoogtijd dat de Europese Unie bespaart op haar eigen onkosten. Waarom verdienen Europese ambtenaren 2 tot 3 keer meer dan hun collega's in de federale besturen?
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Nederland heeft 50 % méér inwoners dan België en doet het desondanks met 50 % minder ambtenaren... Daar halen zij hun winst op de begroting!