Archiefbeeld. De Iraanse president Hassan Rouhani en het hoofd van de Iraanse organisatie voor nucleaire technologie Ali Akbar Salehi.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Iraanse president Hassan Rouhani en het hoofd van de Iraanse organisatie voor nucleaire technologie Ali Akbar Salehi. © EPA

Uraniumvoorraad Iran vijf keer groter dan toegelaten, inspecteurs krijgen geen toegang tot verdachte sites

Iran heeft zijn voorraad verrijkt uranium verhoogd tot ver boven de limiet die is vastgelegd in de nucleaire deal uit 2015. Dat heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) vermeld in een driemaandelijks rapport. Iran heeft IAEA-inspecteurs ook de toegang tot twee verdachte sites ontzegd.

10 reacties

  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Nu steekt men het nog op Trump, de enige realist tussen de westerse politici. Alsof Iran het verdrag respecteerde tot de US zich terugtrok.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Ach ja, dat moet wel de schuld van Trump zijn, het zijn naïeve mensen die menen dat een kernarsenaal in dergelijke onstabiele landen mogelijk moet zijn omdat anderen dat arsenaal ook hebben. Volgens amnesty zijn er bij de novemberprotesten 25 "kinderen" neergeschoten door de Iraanse veiligheidsdiensten, over volwassenen durft men het zelfs niet hebben. Het grote verschil tussen de door dergelijke goedgelovigen verfoeide Amerika's en de Iran's van deze wereld.
  • philippe dierickx

    4 jaar geleden
    Dit zijn toch de figuren waar de EU en obama zoveel vertrouwen in hadden ? Trump is de enige met gezond verstand blijkbaar.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Wat maakt het uit? Waarom zouden ze er minder recht op hebben dan andere landen?
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    En dan , hoeveel steekt er in de westerse landen . Of heeft het westen het monopolie ?