Emmanuel Macron tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis La Pitié-Salpêtrière, waar de eerste Franse coronapatiënt is gestorven.
Volledig scherm
Emmanuel Macron tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis La Pitié-Salpêtrière, waar de eerste Franse coronapatiënt is gestorven. © Photo News

Franse overheid zal volledige voorraad mondmaskers opvorderen

In de strijd tegen het nieuwe coronavirus zal de Franse overheid de volledige voorraad mondmaskers in het land opvorderen. Dat heeft president Emmanuel Macron op Twitter aangekondigd. Ook de mondmaskers die nog in productie zijn, worden opgeëist.

7 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Mondmaskers zijn nuttig voor medisch personeel die heel dichtbij mensen met coronavirus moeten komen. Op straat zijn ze nutteloos. Ongelooflijk hoe vele Vlamingen er niet in slagen om begrijpend te lezen. Wordt dat al niet aangeleerd in het 3e en 4e studiejaar?
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Doordat er hier een tekort aan mondmaskers is,maakt men ons wijs dat die niets helpen.
  • marc de Volder

    4 jaar geleden
    In China eisen ze dat je een mondmasker draagt,in Frankrijk eist de regering-ze hebben er daar maar 1-alle mondmaskers op voor medici enz,ook voor de politici maar dat verzwijgen ze,en voor het leger als het plebs begint te zeveren-letterlijk en figuurlijk-en in Belgie mag je nog op reis gaan.
  • Luc Bodson

    4 jaar geleden
    Duidelijk dat er de laatste weken ferm met spek is geschoten.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Hallon, mondmasker beschermen u niet tegen het virus. Als ik mondmasker gekocht heb waarom mag ik die niet duurder verkopen? Vrij markt, vraag en aanbod. Maar als rijken speculeren met voedsel zoals graan dan mag het. Of rijken en investeringsfondsen die woningen opkopen om dan te verhuren aan wie niet kan kopen als vorm van "belegging"? Dat is even verwerpelijk.