Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Zeker 22 doden nadat tornado spoor van vernieling trekt in Tennessee

Ongeveer veertig gebouwen zouden ingestort zijn door de tornado.Beeld AFP

In de Amerikaanse staat Tennessee hebben tornado’s aan minstens 22 mensen het leven gekost. Er werden zeker 45 huizen en gebouwen met de grond gelijk gemaakt.

en

In de hoofdstad Nashville kwamen twee mensen om het leven, zo heeft de lokale politie meegedeeld op Twitter. “Maar er zijn verspreid over de hele staat mensen overleden”, zegt gouverneur Bill Lee, die ook de noodtoestand heeft afgekondigd. Er wordt ook volop gezocht naar mensen die vermist zijn geraakt. “We hebben in de hele staat ook reddingsteams ingezet”, aldus de gouverneur.

Volgens lokale nieuwszenders zouden ongeveer 50.000 mensen in de hoofdstad zonder stroom zitten. De lokale politie maakt ook melding van lekkende gasleidingen en elektriciteitsmasten die zijn omgevallen. Voor getroffen inwoners is een noodopvang geopend.

Tennessee is een van de veertien Amerikaanse staten die dinsdag naar de stembus gaan voor de Democratische voorverkiezingen. De overheidsdiensten stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de stembusgang gewoon kan plaatsvinden. Sommige stembureaus zullen wel later opengaan dan gepland.

President Donald Trump heeft gezegd te “bidden” voor alle slachtoffers en zich vrijdag ter plaatse te zullen begeven.

Zeker 22 doden nadat tornado spoor van vernieling trekt in Tennessee
Beeld AP
Zeker 22 doden nadat tornado spoor van vernieling trekt in Tennessee
Beeld AP