Politie zoekt man die jongen (18) aanrandt op trein: “Hij nam me bij mijn hoofd en wou me verplichten om in te gaan op zijn avances”

© VTM.

De politie heeft beelden verspreid van een man die vorig jaar op 3 oktober een 18-jarige student aanrandde op de trein van Brussels Airport naar Brussel-Noord. Op camerabeelden die het VTM-programma ‘Faroek’ uitzond, is te zien hoe de man uren ronddoolt in de luchthaven op zoek naar een slachtoffer. De politie heeft de dader nog steeds niet kunnen vinden en hoopt nu meer tips binnen te krijgen.

adm

De 18-jarige student getuigde in het opsporingsprogramma Faroek. De aanranding dateert van donderdag 3 oktober 2019. Die dag moest de student op de luchthaven van Zaventem de trein naar Brussel halen om op tijd op school te raken. Op camerabeelden is te zien hoe hij zijn ticket scant bij de poortjes van het station. Achter hem glipt een man mee door het poortje. Omdat de student gehaast was, besteedde hij geen aandacht aan de man. Op de trappen spreekt de onbekende man de student voor de eerste keer aan.

© VTM

“Hij vroeg in het Frans of dit de trein naar Brussel was”, zegt de jongeman in het VTM-programma. “Toen ik ja knikte, stapte hij mee de trein op. Ik ging meteen naar de eerste verdieping van de wagon en merkte dat de man op de stoel naast mij kwam zitten, waardoor ik niet meer weg kon.” De verdachte en het slachtoffer waren de enige passagiers in de wagon.

Meteen toen de trein vertrok, haalde de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek en begon te masturberen. “Ik was helemaal in shock, maar durfde niet te reageren omdat ik dacht dat hij een mes op zak had. Ook schreeuwen lukte me niet. Hij nam me bij mijn hoofd en wilde me verplichten om in te gaan op zijn avances.”

© VTM

De student stribbelde tegen, waardoor de man opnieuw begon te masturberen. “Toen hij gedaan had, is hij rustig vertrokken. Ik denk dat hij onder invloed was van drugs.” Nog volgens de student rook de man sterk naar cannabis. Op camerabeelden is te zien hoe de man eerder op de dag schijnbaar een joint rolt.

Uiteindelijk stapt de dader af in het eerstvolgende station, Brussel Noord. Het slachtoffer stapt af in Brussel Centraal, waar hij in tranen uitbarst en zijn moeder belt. Later op de dag gaat het slachtoffer naar de politie om aangifte te doen.

© VTM

Uren ronddolen op zoek naar een slachtoffer

Via camerabeelden hebben de speurders kunnen vaststellen hoe de dader in kwestie uren voor de feiten al ronddoolde op de luchthaven, schijnbaar op zoek naar een slachtoffer. Om 4.17 uur had hij de trein genomen in Bergen, om 5.46 uur kwam hij aan op de luchthaven. Eerst doolde hij door de vertrekhal, en vervolgens ging hij naar de aankomsthal op zoek naar een slachtoffer. Op de beelden te zien hoe hij zich daar ook al betast.

Politie nog op zoek

De politie is nog op zoek naar de dader en schakelt de bevolking nu in voor tips. Hij is struis gebouwd en heeft een getaande huidskleur. Voorts heeft hij kort donker haar en een stoppelbaard. Hij is licht kalend. Zijn leeftijd wordt geschat op om en bij de 35 jaar. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte jas en een rood T-shirt met wat lijkt op een Noorse vlag. De man sprak Frans tegen het slachtoffer en lijkt zijn weg te kennen in het station van Brussels Airport.

Wie meer informatie heeft, kan de politie verwittigen via 0800/30.300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen