Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Vakbonden rekenen op duizenden betogers tegen besparingen Vlaamse regering

De vakbonden in de non-profit organiseren morgen in Brussel een nieuwe betoging tegen de besparingen die de Vlaamse regering doorvoert in de zorgsector. Het coronavirus houdt hen niet van de straat. "We hebben contact gehad met de overheid en men ziet geen probleem in openlucht", zegt Johan Van Eeghem van de socialistische bond BBTK. Hij rekent op 5.000 à 7.000 betogers.

7 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Al goed dat er nog vakbonden zijn want wie anders zou nog kritiek uiten op besparingen, op afbraakpolitiek !? De oppositie.., die bij een volgende regeringsdeelname met van hetzelfde komt. Besparingen, afbraak. Even serieus blijven hé !
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Alsof de graaiers wakker liggen van een betoging, die luxe-wagens moeten toch met iet betaald worden
  • Jean Paul Peelis

    4 jaar geleden
    Besparingen. Wat is dat ? Iets dat nooit wordt geconcretiseerd want de schuldenberg blijft stijgen. Soberheid voor iedereen daarentegen en eigen baas over eigen portemonnee, dat zou aarde aan de dijk kunnen brengen. Nu wat betogen. Niemand ligt daar wakker van. Zeker de regering niet. Maar de vakbonden willen bewijzen dat ze nog bestaan, hoewel hun belangrijkheid fel geslonken is. Beter het lidgeld aan een goed advocatenbureau geven. Dat rendeert.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Tja,.. weinigen weten dat het juist door het koningshuis is dat er enorme contracten binnengehaald worden. Missie's naar het buitenland door bv. Astrid met een hoop ministers of andere trip lovers erbij toont duidelijk dat zonder de prinses er geen sprake zou zijn van onderhandelen op hoog niveau. Populistische praat geloven is zoals elke dag gif pillen slikken.
  • Helene Van der Heyden

    4 jaar geleden
    Kunnen de vakbonden dat niet zelf betalen die hebben geld genoeg.En als ze Corona krijgen betaald de sociale zekerheid wel.