File over hele Antwerpse Ring door ongeval met vier vrachtwagens in Kennedytunnel

In de Kennedytunnel richting Gent gebeurde woensdag een ongeval met veel verkeershinder tot gevolg. Vier vrachtwagens botsten er tegen elkaar in de tunnelkoker. Er was zo’n anderhalf uur maar één rijstrook beschikbaar, het ongeval zorgt dan ook voor een file over de hele lengte van de Antwerpse Ring.

jtp, blg

“Eigenlijk gaat het om twee aanrijdingen tussen telkens twee vrachtwagens die net na mekaar zijn gebeurd”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Er is geen sprake van gewonden en er moest maar één voertuig worden getakeld, maar aangezien er maar één rijstrook vrij was in de drukste tunnel van Vlaanderen, gaf dat meteen enorme hinder.”

Die hinder werd nog wat groter door een ander ongeval. In de staart van de file, ter hoogte van Merksem, botsten enkele wagens en waren de twee linkse rijstroken een tijd versperd. De Liefkenshoektunnel op de R2 werd tot iets voor 15 uur tolvrij gemaakt richting Gent, maar omrijden werd al snel niet meer zinvol door een ongeval voor de Tijsmanstunnel richting Beveren. Dat zorgde voor filerijden op de omleidingsroute.

Het was het tweede ongeval in de tunnel op enkele uren tijd. Dinsdagmorgen stond het verkeer richting Antwerpen muurvast door een ongeval met zeven wagens. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt, rond 10 uur kon de rijbaan er vrijgegeven worden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen