Direct naar artikelinhoud
Muziek

Genesis kondigt reünie aan: band rond Phil Collins plant stadiontournee

Genesis tijdens het voorlopig laatste optreden in 2007.Beeld AFP

Genesis, de progrockband rond Phil Collins, heeft haar reünie aangekondigd. De Britten zullen eind dit jaar een reeks stadionshows spelen, en dat voor het eerst sinds 2007. Dat schrijft The Guardian.

“Er bestaat nog steeds zoiets als een Genesis-geluid. Ik heb het gemist, en het is leuk om weer te spelen”, zei gitarist Mike Rutherford tijdens een ontbijtshow op de BBC-radio waar Genesis zijn Last Domino Tour bekendmaakte. Die zal de band in november en december langs verschillende grote stadions voeren.

“Heel wat van onze generatiegenoten zijn veel blijven optreden. Wij hebben de laatste 28 jaar amper twee shows gegeven in het Verenigd Koninkrijk", verklaarde Rutherford zijn grote honger naar het podium.

Er zal eind dit jaar wel een verandering te bespeuren zijn aan de bezetting van de band: Nicholas Collins, de 18-jarige zoon van Phil, zal tijdens de tournee achter de drums plaatsnemen. “Hij speelt zoals ik en heeft dezelfde houding”, verklaarde Collins de aanwezigheid van zijn zoon. “Dat was al een goed begin.”

Bandleden Mike Rutherford, Tony Banks en Phil CollinsBeeld AP