In een aangepast ontwerp accepteert het netwerk ook andere crypto's. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven.
Volledig scherm
In een aangepast ontwerp accepteert het netwerk ook andere crypto's. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven. © EPA

Facebook wil cryptoproject libra over andere boeg gooien

EconomieFacebook wil het libra-project waarin het zijn eigen cryptomunt ontwikkelt naar verluidt over een andere boeg gooien. In een aangepast ontwerp waaraan met partners wordt gewerkt, accepteert het netwerk ook andere crypto's. Het gaat dan ook om de munten die centrale banken zouden willen uitgeven. Daarmee wil Facebook ook verschillende toezichthouders, die vooralsnog terughoudend zijn, voor het plan winnen.

3 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Belangrijke footnote: De ECB-EU burocraten gaan zich in een bocht moeten wringen op hun eigen GDPR toe te passen op een CBDC. Elke burger heeft het recht op financiele privacy: Privacy is a fundamental human right recognized in the UN Declaration of Human Rights, the International Convenant on Civil and Political Rights and in many other international and regional treaties. Privacy underpins human dignity and other key values such as freedom of association and freedom of speech
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Crypto in handen van centrale banken??? Dat is erger dan de huidige Fiat economie. Neen dank u cbdc.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Crypto-munten uitgegeven door banken? Dat doet volledig af aan het nut en de bedoeling van crypto-munten? Gaat nooit werken.