Vrachtwagen verliest lading klei

Een vrachtwagen heeft vanmiddag, woensdag, tussen de rotonde van de E34 in Gierle (Lille) en het kruispunt Bax in Beerse een lading klei verloren. Zowel de rotonde van het afrittencomplex 22 in Gierle als de Gierleseweg in Beerse waren een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

bvdl

Het ging om een lading klei die uit vrachtwagen was gesijpeld die onderweg was naar de steenbakkerij. Aangezien de klei plakt, kwam er nogal wat werk bij kijken om het goedje te verwijderen. De brandweer zorgde ervoor dat de rotonde en het kruispunt Bax snel weer vrijgemaakt werden omdat er met de ploegenwissel bij Janssen Pharmaceutica en andere bedrijven weer extra verkeer langs moest.

“De klei zat in de vrachtwagen die vanuit de richting van Antwerpen de afrit van de E34 had genomen in Gierle”, zegt Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse. “De vrachtwagen heeft op de rotondes en aan het kruispunt Bax klei verloren en is gestopt aan dat kruispunt. Veegwagens van de technische dienst en van de brandweer zijn meteen begonnen met het opkuisen van de baan. De klei is niet schadelijk, maar we laten de kolken van de rioleringen wel reinigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER