© Photo News

Geen Wout van Aert in Strade Bianche: Jumbo-Visma beslist om niet naar Italië af te reizen

Jumbo-Visma heeft beslist om niet naar Italië af te reizen. Dat betekent geen Strade Bianche voor Wout van Aert. Ook Education First, de ploeg van landgenoten Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire, heeft officieel gevraagd om niet te hoeven deelnemen aan het Italiaanse drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan - San Remo. De Amerikaanse wielerploeg roept het coronavirus in als excuus.

Guillaume Maebe

Jumbo-Visma liet via een tweet weten niet naar Italië af te zullen zakken. Dat betekent dat Wout van Aert zijn podiumplaats in de Strade Bianche niet zal verdedigen. Voor Tirreno-Adriatico stond de Kempenaar niet op de lijst. Hij zou na de Strade op oefenkamp vertrekken naar Girona. Vermoedelijk reist hij nu vroeger af richting Spanje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een brief aan de UCI en organisator RCS vraagt Education First dat het gepardonneerd kan worden voor de drie koersen zonder een sanctie te krijgen. Als World Tour-ploeg is het in theorie immers verplicht deel te nemen aan World Tour-wedstrijden, een statuut dat alle drie de Italiaanse koersen hebben. Voor landgenoten Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire zou de afzegging best wat impact hebben op hun voorbereiding richting de drukke Vlaamse periode. Beide renners stonden op de deelnemerslijst van zowel de Strade Bianche als Tirreno-Adriatico.

Ook niet aanwezig aan de start van de Strade in Siena: Team Parkhotel Valkenburg. De Nederlandse vrouwenploeg zegt na overleg met de Nederlandse Overheid af voor de Strade Bianche op 7 maart. Ook aan de Trofeo Alfredo Binda - op 22 maart - doet het niet mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen