Tieners slaan lammetje in kerststal dood: politie zoekt getuigen

© jodw

De politie van Heist-op-den-Berg doet op haar website een oproep naar getuigen die gezien hebben hoe twee schaapjes uit de kerststal van Itegem om het leven kwamen. Volgens één getuige werd een van de lammetjes doodgeslagen door twee scholieren. Mogelijk stierf ook het andere schaap geen natuurlijke dood.

Michaël Temmerman en Bert Provoost

Maandagochtend merkte Ivo ­Goormans (52) twee kerels op aan de kerststal in Itegem. “Om 7 uur zag ik ze aan de kerststal”, vertelt de vijftiger. “Ze leken maar 13 of 14 jaar. Ze waren met hun boekentas op het hoofd van de schaapjes aan het slaan. Ik ben teruggedraaid met mijn brommer om ze tegen te houden. Toen ze dat zagen, sprongen ze op hun fiets en vluchtten ze weg.”

“Dit is ziek”

De man probeerde nog om de twee achterna te rijden, maar viel met zijn brommer. “Toen ik weer rechtstond, waren ze weg”, aldus Ivo. “Ik ben dan terug naar het schaapje gereden. Het is op mijn schoot gestorven.”

Jos Van den Broeck, die de kerststal elk jaar opbouwt, kan er niet bij. “Het zijn nog maar halfwassen dieren, dus heel veel kunnen ze niet verdragen. Ik kan niet snappen hoe je er plezier in kan scheppen om die beestjes zo agressief te behandelen. Dit is ziek.”

Oproep

De zaak werpt ineens ook een ander licht op de plotse dood van een ander schaapje, dat mogelijk ook geen natuurlijke dood stierf. De politie van Heist-op-den-Berg heeft nu een oproep tot getuigen op haar website geplaatst. Wie iets gezien heeft, gelieve zich te melden op het telefoonnummer 015/750.950 of via e-mail politiezone@politieheist.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen