Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nederland geeft 4.000 euro premie bij aankoop nieuwe elektrische auto

AutoNederland gaat door middel van subsidies de aankoop stimuleren van elektrische auto’s. Voor het kopen of privé-leasen van een nieuwe elektrische auto kunnen consumenten 4.000 euro aan subsidie aanvragen, voor een tweedehands exemplaar is 2.000 euro beschikbaar. Vlaanderen geeft sinds 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. 

11 reacties

  • Johan Vroonen

    4 jaar geleden
    Inderdaad, als je zonnepanelen hebt, is er niets goedkoper dan elektrisch rijden. Subsidies zorgen wel degelijk dat mensen sneller overschakelen naar EV's. Als komende jaren de prijzen van de accu's verder dalen, zullen ook de betere EV's meer en meer toegankelijk worden voor iedereen.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Bij u thuis, Hilde Peeters, de simpelste en goedkoopste oplossing, die door 95 % van de EV rijders wordt toegepast. Laadpalen zijn eigenlijk maar een noodoplossing.
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Als ik er al één zou kunnen kopen heb ik geen idee waar ik dat ding oplaad.
  • Piet van Helsing

    4 jaar geleden
    Deze premie wordt dan ook voor een groot deel betaald met het belastinggeld van laagverdieners die nauwelijks of helemaal geen derdehandse van 2000 euro kunnen kopen waarmee ze dan meer en meer rijverboden opgelegd krijgen.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Als je al je overnachtingen bij rekent dat je zult nodig hebben als je ergens naartoe wilt en dat ding moet opladen zul je er toch niet komen.