Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen Van Aert in de Strade Bianche: Jumbo-Visma beslist om niet te koersen in Italië

WielrennenWout van Aert en zijn ploeg Jumbo-Visma komen dit weekend niet aan de start van de Strade Bianche. De Nederlandse WorldTour-ploeg is het eerste team dat beslist zich terug te trekken. Eerder gaf EF-Education First ook al te kennen liever niet te starten. Bij de vrouwen meldde Parkhotel Valkenburg al af voor de Strade Bianche en de Trofeo Binda, terwijl Boels-Dolmans wel incheckte in een vlucht naar Bologna, maar niet op het vliegtuig stapte.

5 reacties

  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    Logisch,benieuwd of ze de Europese matchen ook gaan afgelasten.En wat met de Giro die binnen 8 weken start en het EK voetbal binnen 12 weken?
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Terechte beslissing van de wielerploegen. Quid overheden? Wielerbonden zouden alle koersen willen laten doorgaan. Drie Italiaanse koersen gaan over globaal 1.500 km. Er bestaat geen beter verspreidingsinstrument dan de koers waarbij renners, ploegmensen en publiek dit virus onder elkaar kunnen verspreiden. Snuitende renners onder mekaar, omringd door honderdduizenden roepende wielerliefhebbers, wat moet je meer hebben voor maximale verspreiding van een virus?
  • Nico Goossens

    4 jaar geleden
    Volgens Karl Vannieuwkerke op Twitter, gaan Strade Bianchi, Tirreno - Adriatico en Milaan - San-Remo NIET door dit jaar!
  • Wesley Vandevijvere

    4 jaar geleden
    Groot gelijk! Risico voor renners en personeel te groot. Meerdere ploegen zouden deze beslissing moeten nemen.
  • André Degrote

    4 jaar geleden
    Gezond verstand , proficiat