Vluchtelingen warmen zich op aan een kampvuurtje op het Griekse eiland Lesbos.
Volledig scherm
Vluchtelingen warmen zich op aan een kampvuurtje op het Griekse eiland Lesbos. © Photo News

Europese Commissie stoomt actieplan voor Griekenland klaar

De Europese Commissie gaat de Europese ministers van Binnenlandse Zaken deze avond een zespuntenplan presenteren om Griekenland te helpen bij de aanpak van de "uitzonderlijke situatie" aan de grens met Turkije. Daar willen duizenden migranten zich een weg naar Europa banen. "We moeten ondubbelzinnig tonen dat de hele Europese Unie steun geeft aan landen die geconfronteerd worden met externe druk", verklaarde vicevoorzitter Margaritis Schinas.

7 reacties

  • Cyriel Van De Pol

    4 jaar geleden
    Nog maar eens vergaderen , traiteur van dienst zal weer lachen , waarom geen 1000 militairen van elke lidstaat naar daar sturen voor Griekenland te helpen met onze grenzen te beschermen en potdicht te houden .
  • Raymond Van gucht

    4 jaar geleden
    De reden is assad ,die samen met Poetin de burgers in Syrië bombarderen. De eu moet Poetin dwingen om daar mee te stoppen en eventueel geen olie en gas meer van Rusland te kopen en erdogan moet uit Syrië blijven !
  • William Lambrecht

    4 jaar geleden
    Jaja, we kennen dat !
  • Marion Van Saan

    4 jaar geleden
    Vrijwillige terugkeer ondersteunen??
  • Dirk Verschoore

    4 jaar geleden
    ze moeten geen actieplan voor Griekenland klaarstomen, maar tegen massa migratie gestuurd door Erdogan. Er is trouwens een verschil tussen een vluchteling en een migrant. Steun de Grieken met het dichthouden van hun en bijgevolg onze grens.