Op de Noord-Veluwe in de buurt van het Nederlandse Epe werd vandaag een jonge wolf doodgereden.
Volledig scherm
Op de Noord-Veluwe in de buurt van het Nederlandse Epe werd vandaag een jonge wolf doodgereden. © ANP HANDOUTS GER VERWOERD

Welkom Wolf roept op tot ‘ontsnippering’: “Voorkomen dat Vlaanderen wolvenkerkhof van Europa wordt”

Vlaanderen moet versneld inzetten op ecoducten, ecorasters die dieren weghouden van wegen, en faunapassages onder wegen door. Zo'n ontsnippering moet voorkomen dat "Vlaanderen het wolvenkerkhof van Europa wordt". Dat zegt de organisatie Welkom Wolf als reactie op het nieuws dat in Nederland woensdag een jonge wolf is doodgereden.

35 reacties

  • Victor OOMS

    4 jaar geleden
    Dat deze vereniging " Welkom wolf" zelf eens iets anders doet dan andere mensen met een hoop onkosten opzadelen. Er moeten eerst mensen het slachtoffer worden en dan zal er zeker ingegrepen worden. Hopelijk is het slachtoffer dan van deze vereniging.
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    De enige maatregel die je kan nemen is een afgesloten natuurgebied voorzien, waarin de natuur vrij haar ding kan doen. Maar de wolven van het ene bosje naar het andere laten lopen langs/tussen bewoonde gebieden zal altijd de ondergang van de wolf betekenen, want de afstanden die moeten afgeschermd worden zijn gewoon te groot en is onbetaalbaar!
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Misschien kan "welkom wolf" zelf fondsen werven voor hun tnnels en bruggen. Ik denk dat er belangrijkere prioriteiten zijn.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    De hype gaat duren tot er een mens , of een kind aangevallen en gebeten wordt door een wolf. En dan gaan ze met zijn allen wolven weer verketteren . Vlaanderen ,ook Limburg is veel te dicht bevolkt voor deze overigens mooie dieren .
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    De wolf hoort hier wel degelijk thuis maar is verdreven door (alweer) de mens die alles opeist en volbouwt en zelf de grootste nestvervuiler is onder de zoogdieren. Aaan al diegenen die vinden dat de wolf geen recht heeft om hier te zijn: wees een beetje nederiger en respectvol tegenover de natuur en de dieren. De natuur zal zich wreken tegen de mens, het is al aan het gebeuren.